« terug naar vorige pagina

Nieuws

16-09-2024

Telefonische storing

Momenteel is er een grote landelijke telefonische storing vanuit onze provider.
Hopelijk zijn we snel weer bereikbaar, voor vragen mag u ook naar de praktijk komen
Voor levensbedreigende situaties bel 112
 

Wegverkeer rondom de nieuwe praktijk

 

Onze nieuwe praktijk heeft in het dorp een gunstige centrale locatie. Hier zijn we heel blij mee, maar het wegverkeer rondom het gebouw is relatief druk in vergelijking met het rustige Sint Jozefoord. We hebben de gemeente gevraagd om de veiligheid van oversteekplaatsen op het Prins Bernardplein en Dorpstraat te beoordelen en hebben voorgesteld om een zebrapad aan te leggen. De gemeente acht de omgeving veilig genoeg. Toch willen we u vragen alert te blijven bij het oversteken, met name als u kleine kinderen of kwetsbare ouderen begeleidt.

 

September 2023: 

De zomer is alweer bijna voorbij en de koudere periode, waarin we veel binnen zitten dient zich weer aan.
Hiermee komt ook de bevattelijkheid voor ziekten meer in beeld.

Daarom kunnen jullie binnenkort weer kosteloos een corona-, griep- en of pneumokokken vaccinatie halen. Noteer het alvast op de kalender.

Wat; griepvaccinatie

Wanneer 14-11-2023

Waar; de Meent

Wie; oproepen worden begin november verstuurd naar diegene die in aanmerking komen.

De minister van VWS heeft op advies van de Gezondheidsraad bepaalt dat de volgende patiënten in aanmerking komen voor een griepvaccinatie;
* patiënten die vóór 1 mei van het volgend jaar 60 jaar of ouder worden, dat betekent       iedereen die is geboren vòòr 1 mei 1964
* bewoners van verpleeghuizen
* patiënten met een chronische hartproblemen
* patiënten met afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen
* patiënten met een chronische nierproblemen
* patiënten met bepaalde neurologische en aandoeningen van zenuwen/spieren (NNMD)
* patiënten met diabetes mellitus
* patiënten met dementie
* patiënten met zwaar overgewicht

*patiënten met een gehoor implantaat
* patiënten met een verminderde weerstand tegen infecties (door een onderliggende aandoening en/of medicatiegebruik)
* patiënten geïnfecteerd met hiv
* patiënten die recent een beenmergtransplantatie hebben ondergaan
* kinderen van 6 maanden tot 18 jaar die langdurig salicylaten(medicijnen)gebruiken
* mensen met een verstandelijke beperking
* zwangeren (zonder medische indicatie) vanaf 22 weken zwangerschap gedurende het griepseizoen
* zwangeren met een medische indicatie die in aanmerking komen worden door de huisarts geselecteerd en uitgenodigd ongeacht de duur van de zwangerschap.

Ook wordt de pneumokokken vaccinatie dit jaar weer aangeboden. 

In 2023 krijgen alle mensen die in dat jaar 63 tot en met 66 jaar worden een uitnodiging voor pneumokokkenvaccinatie (1-1-1957 t/m 31-12-1960)

Waar is een pneumokokken injectie voor?

Pneumokokken zijn bacteriën, die iedereen bij zich kan dragen zonder er ziek van te worden. Het verspreid zich door niezen en hoesten en vooral ouderen kunnen er erg ziek van worden met soms blijvende gevolgen.

In het najaar is er ook weer de mogelijkheid een corona vaccin te halen

Wat; corona vaccinatie
Wanneer;
vanaf 9 oktober tot en met 31 december 2023
Waar;
GGD
Wie;
iedereen die voldoet aan onderstaande criteria krijgt automatisch een uitnodiging

Diegene die automatisch een oproep krijgen:
– mensen van 60 jaar en ouder, dus geboren in of voor 1963
– volwassenen uit medische risicogroepen die jaarlijks de griepprik krijgen aangeboden
– volwassenen en kinderen uit medische hoog-risicogroepen
– zwangeren
– medewerkers in de gezondheidszorg die direct contact hebben met kwetsbare patiënten

Bent u geboren in 1964 of later dan kunt u vanaf16 oktober zelf een afspraak inplannen met uw DigiD via www.planjeprik.nl, of via 0800-7070.

Heeft u hier nog vragen over verzoeken wij u die via de mail aan ons te stellen via hapnuland@ezorg.nl

 

Augustus 2023: 

Beste allemaal. Ik neem de pen over van “ons” Irene , de praktijkondersteuner, om me ook (nog) eens voor te stellen.

Mij naam is Niels van Oudheusden en sinds 2009 ben ik als huisarts werkzaam in de huisartsenpraktijk van Nuland.

Nadat ik mijn co-schappen in Tanzania afgerond heb, ben ik aan de slag gegaan op de neonaten- intensive care in het Radboud. Een grotere overgang was bijna niet denkbaar. In plaats van werken met de dingen die je hebt en toevallig voorradig zijn, naar een supergespecialiseerde afdeling. Al snel kwam ik erachter dat hier niet mijn toekomst lag.

Hierna heb ik een tijd op de eerste hulp in Veghel gewerkt  en uiteindelijk ben ik de huisartsenopleiding in Nijmegen gaan volgen. In 2007 ben ik “afgestudeerd” als huisarts. Na een paar jaar als waarnemer ben ik in 2009 in het Nulandse terechtgekomen

Zelf ben ik geboren en getogen in Den Dungen. De taal is hier bijna hetzelfde alleen “schibbelen” wij in Den Dungen niet,  maar “schieferen.” En van “Da doe ik nooj” had ik nog nooit gehoord…

Iedere patiënt heeft zijn eigen verhaal. Ik probeer de klacht waarmee u als patiënt komt en het advies of de behandeling vanuit mij als arts op elkaar af te stemmen. Dit is iets wat Google voorlopig niet kan. Na toch al wat jaartjes hier in Nuland, leer ik nog steeds over onderliggende familiebanden en hoe jullie als patiënten bij elkaar horen. Afgelopen jaar hebben we samen met de KBO in De Meent een presentatie gegeven over keuzes rondom het levenseinde. Dit vonden wij erg geslaagd en ook dán zie je de patiënten weer eens in een hele andere setting.

Ik heb twee bloedjes van kinderen en een schat van een vriendin. Sommigen van jullie kennen onze hond ook nog, maar die is helaas een paar jaar geleden overleden. Naast mijn doktersbestaan vind ik het fijn om met de kinderen iets te ondernemen en in mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om erop uit te trekken met een metaaldetector. Regelmatig bezoek ik een concert. Mijn laatste concert was bij Bruce Springsteen. Zo mogen er nog wel een paar volgen!!

We zijn druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe praktijk. De bouw door Marc Visschers verloopt voorspoedig. Daarnaast zijn wij bezig te bedenken hoe we computers, telefoon en internet georganiseerd willen hebben. Een uitdagende tijd! We zien ernaar uit om ook in het nieuwe praktijkgebouw ons verder te ontwikkelen als huisartsenpraktijk.

Vriendelijke groet,

Niels van Oudheusden, huisarts

Juli 2023:

Zomervakantie:

De vakantieperiode breekt weer aan, ook onze dokters gaan één voor één op vakantie! Wij dragen er uiteraard zorg voor dat onze bezetting optimaal blijft. Het kan zijn dat u dus door een van onze waarnemers in de zomerperiode wordt gezien.

Bestel ook vooral tijdig uw medicatie! Hiermee voorkomt u dat u in uw eigen vakantie niet zonder komt te zitten of u medicijnen niet op tijd hebt.

Buiten dat kunnen ook de openingstijden van de apotheek afwijken in de vakantie en hierdoor kan er ook vertraging ontstaan. 

Verder nog …. Een bouwupdate:

Ondanks hardnekkige geruchten dat we niet gaan verhuizen naar het nieuwe pand, dat is inderdaad een gerucht! We gaan wel degelijk verhuizen.

Afgelopen maand zijn wij met het hele team onze nieuwe praktijk gaan bezichtigen en wij kunnen u met trots delen dat de bouwvorderingen goed verlopen.

Zoals u mogelijk al gezien heeft is de buitenkant helemaal opgebouwd. Ze zijn nu druk binnen aan de binnenkant. De vloer wordt binnenkort gestort en dan wordt de rest beetje bij beetje opgebouwd.

Wij kunnen niet wachten om te verhuizen en als alles op schema blijft verlopen dan hopen we aan het eind van het jaar de nieuwe praktijk te betrekken.

Wij wensen iedereen alvast een hele fijne vakantie!

 

Ook aan mij is gevraagd om me voor te stellen door middel van een stukje in de Klepel.

Een groot gedeelte van onze patiënten kent mij al,  maar ik zal me toch voorstellen.

Mijn naam is Irene van Spelde, ik ben 51 jaar en woonachtig in het pittoreske dorpje Macharen. Ik hoop einde van dit jaar samen te gaan wonen met mijn partner in Den Bosch.

Mijn loopbaan begon als doktersassistente in 1995 in het ziekenhuis van Tilburg, het toenmalige Maria ziekenhuis. Vrij snel daarna heb ik de overstap gemaakt om bij een arbodienst te werken. Echter in 1997 ben ik begonnen bij een huisarts in Rijen. Al snel merkte ik, dat hier mijn passie lag. In een dorp te werken en iets te kunnen betekenen voor de mensen die contact met ons opnam.

Na 5 jaar wilde ik mijn uren uitbreiden en ook een ander deel van het huisartsen vak zien, waardoor ik bij een apotheekhoudend huisartsenpraktijk ben gaan werken. Dit was een leuke periode waarbij ik zowel als doktersassistente dan als apothekersassistente aan het werk was. Ook deze praktijk was gevestigd in een dorp.

Na ruim 5 jaar was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging en ben in Tilburg bij een huisarts aan de slag gegaan. Dat was echt een hele andere beleving. Werken in een grote stad, een hele andere mentaliteit. Maar wat heb ik ervan geleerd.

Deze huisarts gaf mij de mogelijkheid om de opleiding tot praktijkondersteuner somatiek (POH-s) te volgen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen.  De opleiding duurde destijds bijna 2 jaar, waarbij ik 1 dag in de week les kreeg in Eindhoven en de overige dagen was ik aan het werk. In de avonduren en in het weekend was ik bezig met de opdrachten die ik moest uitvoeren. Kortom een drukke tijd. Maar gelukkig is het allemaal goed gegaan.

Aangezien ik ondertussen naar Macharen was verhuisd (voorheen woonde ik in Rijen) was ik op zoek naar een huisartsenpraktijk dichter bij huis. Mijn voorkeur was zeker een dorp. Gelukkig kwam er positie van POH-s vrij in Nuland. Ik werk nu al ruim 10 jaar met heel veel plezier hier in de praktijk.

 

Wat doet een POH-s? Ik begeleid mensen met suikerziekte, hart- en vaatziekten, Astma en COPD. En ook onze ouder wordende patiënten.

Patiënten die bekend zijn met hoge bloeddruk, hoog cholesterol of met hart- en vaatziekten worden minimaal 1x per jaar gecontroleerd. Zij krijgen een oproep om bloed te laten prikken en urine in te leveren. Het is de bedoeling dat zij dan zelf een week later een afspraak maken op mijn spreekuur.  Diabetespatiënten zie ik vaker per jaar. Door de coronapandemie hebben de longfunctietest een lange tijd stil gelegen. Dit ben ik ondertussen weer aan het oppakken.

Een veel gehoorde vraag die mij gesteld wordt is; “Ik ben 60+ krijg ik dan geen “APK”keuring?” Nee, helaas is ons huidige zorgstelsel er niet op ingericht om preventieconsulten te doen. Alleen als er een medische reden is kunt u een oproep krijgen.

Ik wens u alleen een fijne zomer en wie weet tot ziens in de praktijk

Irene van Spelde

 

Juni 2023: 

Mij is gevraagd iets over mezelf te vertellen voor de Klepel. Sinds begin 2010 heb ik het genoegen om samen met collega van Oudheusden uw dorpsdokter te zijn. In april 2011 ben ik officieel toegetreden tot de Maatschap Huisartsenpraktijk Nuland. Voorafgaand aan deze periode heb ik enkele jaren in de keuken van andere huisartsen mogen kijken als waarnemende huisarts op verschillende plekken in het land, waaronder Den Bosch en Roosendaal.

Zowel mijn basisartsopleiding als specialisatie tot huisarts heb ik aan het Radboud UMC gevolgd. Daarvóór heb ik enkele jaren Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Hogeschool Eindhoven (tegenwoordig Fontys).

 

Met mijn vrouw heb ik 2 lieve dochters van 13 en 16 jaar en een (ook lieve) zoon van 14 jaar. Verder ben ik liefhebber van films, onder andere films uit de jaren `40 tot `60 en breng ik graag tijd door met gezin en familie. 

 

In mijn beroep als huisarts vind ik het een eer om uw vertrouwen te krijgen u te helpen en bij te staan in uw leven. Ik hoop dat nog lang te kunnen doen met ons hele praktijkteam. Nu vanuit de mooie omgeving van Sint Jozefoord en begin 2024 vanuit hartje Nuland in onze nieuwe praktijk.

 

Dokter Goullet  

Mei 2023:

Mijn naam is Iris Disveld en ik ben een nieuw gezicht in huisartsenpraktijk Nuland!

Per mei 2023 ben ik gestart als vaste huisarts en ik zal mij even voorstellen.

Ik ben in 1990 geboren en opgegroeid in het dorp Wijchen. Na mijn middelbare school ben ik gestart met mijn geneeskunde studie en in 2016 ben ik als arts afgestudeerd aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Tijdens mijn geneeskunde opleiding ben ik erg enthousiast geraakt over het huisartsenvak en tijdens mijn huisartscoschap bij Jos van der Sande in Vinkel wist ik het zeker: ik word huisarts! Mijn interesse voor het vak werd gewekt door de grote variatie aan patiënten in alle leeftijdscategorieën en symptomen, wat maakte dat iedere dag weer anders en uitdagend was. Als persoon ben ik enthousiast en leergierig en zie ik het als een uitdaging om iedere patiënt zo goed mogelijk te begeleiden, een luisterend oor te bieden of te behandelen, zodat de patiënt met een prettig gevoel de spreekkamer verlaat. Ik ben hierbij geïnteresseerd in de mens achter de patiënt die in de spreekkamer voor mij zit; als huisarts vind ik het leuk dat je namelijk niet alleen het losse ziektebeeld bekijkt, maar het gehele plaatje inclusief sociale context van de patiënt. De intensieve behandelrelatie die je als huisarts met je patiënt opbouwt, motiveerde mij om voor dit vak te kiezen. Wat ik daarnaast bijzonder leuk vind aan de huisartsgeneeskunde, is dat je als huisarts het eerste aanspreekpunt voor de patiënt en diens familie bent; de centrale spil in de zorg met nauwe samenwerking met andere hulpverleners en de uitdaging die het vak bied om zonder uitgebreid aanvullend onderzoek de juiste diagnose te stellen.

Mijn ambitie lag al vroeg bij het huisartsen vak, maar ik heb er bewust voor gekozen om eerst wat functies in het ziekenhuis te vervullen om mijn kennis te verbreden. Eerst ben ik werkzaam geweest als arts in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Ik heb hier gewerkt op de afdelingen interne geneeskunde, maag-darm- en leverziekten, oncologie, nefrologie en longziekten. Ik rouleerde hierbij steeds over de verschillende afdelingen; heel divers, breed en met een fijn team samen zorg dragen voor zieke patiënten op de afdeling, maar ook spreekuren draaien op de polikliniek. Tijdens mijn rol als zaalarts heb ik met name op de afdeling oncologie te maken gehad met ernstig zieke patiënten. Het regelen van aangepaste zorg voor een terminale patiënt met als laatste wens om terug te keren naar de vertrouwde thuissituatie gaf mij voldoening. Zo vergeet ik nooit die keer dat ik samen met het palliatief team en de huisarts ruim 3 uur bezig ben geweest en we alles op alles heb gezet om de zorg voor een terminale patiënt thuis te regelen, en dit lukte: binnen een uur na thuiskomst overleed patiënt in het bijzijn van dierbaren. Dit bevestigde dat ik huisarts wilde worden, het maakte me trots! Na mijn werkervaring in Uden, heb ik mij als poortarts op de spoedeisende hulp in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven verder kunnen bekwamen in de benadering van acuut zieke patiënten. Door de nauwe samenwerking met de centrale huisartsenpost en medische specialismen heb ik veel geleerd met betrekking tot samenwerken en het omgaan met hectische spoedsituaties. Als poortarts zie je namelijk bijna alle patiënten die binnen komen als allereerste. Van een patiënt met een snee in zijn vinger tot een patiënt met een hartinfarct. Hierbij is het naast het verlenen van medische spoedeisende hulp, ook belangrijk om snel te kunnen schakelen, goed prioriteiten te kunnen stellen en om te kunnen gaan met soms stressvolle en onverwachte situaties. Sommige beslissingen gaan letterlijk over leven en dood. Ook heb ik hier veel ervaring op kunnen doen met praktische vaardigheden zoals het verzorgen en hechten van snijverwondingen, verbanden aanleggen, infusen prikken, reanimaties opstarten en echo’s maken. Een hele waardevolle tijd in mijn loopbaan als arts.

In 2019 ben ik gestart met de opleiding tot huisarts en in april 2022 ben ik officieel afgestudeerd als huisarts. Huisarts worden was mijn droom en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik vind het een prachtig vak! Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Geen dag is hetzelfde. Geen verhaal is hetzelfde. Geen patiënt is het hetzelfde. Telkens weer een nieuwe uitdaging, en met een brede en nieuwsgierige blik iemand welkom heten op mijn spreekuur en passende zorg leveren.

Na mijn afstuderen als huisarts ben ik aan de slag gegaan in diverse praktijken in de regio. Een dorpspraktijk past mij goed en per mei 2023 ben ik als vaste waarnemer verbonden hier aan de huisartsenpraktijk in Nuland. Hier ben ik werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik ben de opvolgster van Dr. ten Haaf.

Momenteel woon ik samen met mijn man in Wijchen en ben ik moeder van ons zoontje Finn (bijna 2 jaar) en onze dochter Ylva (nu 6 maanden oud). Ik ben een echte natuurliefhebber en hou van wandelen, mountainbiken en hardlopen. In de zomer trek ik er graag op uit om te kamperen met onze camper. Daarnaast ben ik ook creatief en ontwerp en maak ik zelf eigen spulletjes en accessoires met mijn naaimachine.

Ik heb er ontzettend veel zin in om de komende tijd als vaste huisarts werkzaam te zijn en kijk er graag naar uit u te ontmoeten bij ons op de praktijk.

Groetjes Iris

April 2023: 

Even voorstellen:

Mijn naam is Bertien van Heel en sinds een jaar werk ik als doktersassistente in deze praktijk.

Ik begon ruim 20 jaar geleden, bij de toenmalige Huisartsenpost HOV (nu HAP Oost-brabant) die en werd daar verder opgeleid tot triagist. Al snel werd mijn standplaats Zaltbommel waar een satellietpost van de HOV werd opgestart voor deze regio met een eigen concept en werkwijze en waar voornamelijk de huisartsen uit de Bommelerwaard rouleerden, het gebied waar ik zelf ook vandaan kom en nog steeds woon. Daarnaast bleef ik, zij het steeds minder, werkzaam op de locatie Den Bosch en het callcenter.

Na bijna 10 jaar besloot ik dat ik de onregelmatige werktijden wel gezien had en maakte ik de “switch” naar de ‘dagpraktijk’. Eerst als oproepkracht naast mijn werk bij de HOV, maar uiteindelijk liet ik de huisartsenpost helemaal achter me en werkte ik als invalkracht op verschillende praktijken tijdens vakanties, zwangerschaps- en of ziekteverlof totdat ik in 2014 neerstreek bij een huisartsenpraktijk in ‘s-Hertogenbosch, waar ik uitgroeide tot praktijkmanager.

Helaas hield dat in dat ik steeds meer achter de schermen bezig was en niet meer met mensen persoonlijk. Tot een jaar geleden heb ik hier met plezier gewerkt, veel geleerd en veel voor deze praktijk bereikt, maar ik miste de balans tussen het assistente zijn, waar ik eigenlijk voor was opgeleid en de extra taken en verantwoordelijkheden die in de loop der jaren aan mij waren toebedeeld.  Dus… na een dienstverband van acht jaar besloot ik om toch weer verder te kijken naar een plek waar ik die balans wél zou kunnen vinden. Ik hoop dat ik die hier in Nuland heb gevonden.

Het leuke aan mijn werk is dat geen dag hetzelfde is. Ik vind het fijn als ik mensen kan helpen met een advies, een afspraak of een medische vraag die ik voor hen kan overleggen. Wel vind ik het soms lastig als mensen pas aan het einde van de dag bellen voor iets waar ze al dagen mee zitten. Dan zijn mijn mogelijkheden om hulp te bieden beperkter doordat bijvoorbeeld de apotheek gaat sluiten, de huisarts niet op de praktijk is of een instantie niet meer bereikbaar.

Mijn sterke kant is het goed kunnen organiseren, goed kunnen schakelen en opnieuw prioriteren en tegelijkertijd oog kunnen houden voor een goed lopende bedrijfsvoering.

In mijn privéleven ben ik  (behalve moeder) actief als bestuurslid van de Dorpsraad in mijn woonplaats, organisator van diverse lokale evenementen waaronder een dorpsquiz en werk ik als vrijwilliger op zaterdagen in een kringloopwinkel.

Tot ziens op de praktijk, groetjes Bertien.

 

Maart 2023:

Huisartspraktijk Nuland organiseert samen met de KBO een voorlichtingsmiddag;

Onderwerp; behandelwensen vastleggen.

Wanneer u voor behandeling in een ziekenhuis komt, vragen ze u standaard wat uw wensen zijn betreft behandeling, mocht u een hartstilstand krijgen binnen het ziekenhuis.
Wilt u gereanimeerd, beademd en of ingestuurd worden naar de Intensive Care afdeling.
Door dit vast te leggen in uw ziekenhuisdossier, weten alle hulpverleners wat wel of juist niet in te zetten wanneer u met een hartstilstand te maken krijgt.

In ziekenhuizen zijn dit al jaren standaard vragen, in de huisartspraktijk is dit nog niet het geval.
Raar eigenlijk omdat uw huisarts juist de zorgverlener is die vaak en dicht bij u betrokken is.
Daarom streven we ernaar om ook in uw dossier bij de huisarts uw wensen vast te leggen.

Een lastig onderwerp om hierover na te denken, realiseren we ons.
Daarom organiseren wij in samenwerking met de KBO, een informatie middag.
We geven informatie over niet reanimeren/niet beademen beleid, euthanasie, wilsverklaring en eventueel andere behandelbeperkingen die u zoal vast kunt leggen.
Ook over hoe de wetgeving in elkaar zit ten aanzien van uw wensen, wie betrekt u bij uw keuzes en hoe gaat het in zijn werk wanneer u uw wensen vast wil leggen.

De informatiemiddag is voor iedereen, dus niet alleen voor KBO leden. Wij adviseren met partner en eventuele kinderen of andere betrokken naasten te komen, zodat het in gezamenlijkheid een vervolg kan krijgen.
Heeft u kennissen buiten het dorp die ook deel willen nemen? Geen probleem, ze zijn welkom!
Om het een vervolg te geven om de wensen vast te leggen, gaat u naar uw eigen huisartspraktijk.
U hoeft zich voor deze middag niet aan te melden en kunt vrijblijvend aanschuiven.

 

Onderwerp; informatie middag over wensen ten aanzien van levenseinde
Wanneer    ; woensdag 5 april van 14-16 uur
Waar           ; de Meent

 

Februari 2023: 

Ik wil u graag voorstellen;

Mijn naam is Nancy de Wit, ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in de Bommelerwaard.
Ik ben ongeveer 30 jaar als doktersassistente werkzaam, waarvan nu 4 maanden in Nuland.
Ik ben in de Bommelerwaard opgegroeid en heb mijn doktersassistente opleiding gevolgd in Den Bosch.
Na mijn  opleiding heb ik 10 jaar gewerkt in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg op de functie-afdeling cardiologie.
Door de lange reistijden en de drukte in het verkeer heb ik de keus gemaakt om in Tilburg weg te gaan en werk dichter bij huis te zoeken.
Ik ben overgestapt naar het Jeroen Bosch ziekenhuis en heb daar gewerkt ook op de functie-afdeling cardiologie.
Ik ben in 2002 begonnen als doktersassistente op de huisartsenpost in Den Bosch en Zaltbommel. Daar heb ik 12,5 jaar gewerkt.
Ik heb daarnaast nog bij verschillende huisartsenpraktijken gewerkt, in Kerkdriel, Vlijmen en Den Bosch en nu dus per 1 november 2022 in Nuland.
Het kan dus zijn dat u mij al aan de telefoon hebt gehad of misschien al op het spreekuur heb ontmoet.
Ik heb gekozen voor deze praktijk omdat de praktijk laagdrempelig is en er hangt een gemoedelijke sfeer.
De directe patiëntenzorg en de diversiteit in mijn werkzaamheden, spreekt mij erg aan in het mooie beroep van doktersassistente.
Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan als doktersassistente en het is mijn streven u op een vriendelijke en professionele manier te helpen.

Update nieuwbouw;

Met enthousiasme, kijken we als medewerkers van onze huisartspraktijk, naar de vorderingen van de nieuwbouw aan het Prins Berhardplein.
Deze plek aan dit dorpsplein, symboliseert waar wij als Huisartspraktijk willen staan; midden tussen de Nulandse bevolking.

Gelukkig is het weer ons tot nu toe goed gezind, waardoor we tegen het einde van het jaar hopen onze intrek te kunnen nemen.
We kunnen niet wachten op voldoende spreekkamers, een heuse koffiekamer/overlegruimte en een medicijnautomaat wat ophalen van medicijnen dag en nacht mogelijk maakt.
Er zijn in onze nieuwe vestiging voldoende spreekkamers om andere zorgverleners ook (afwisselend) een werkplek te bieden, wat zorgt voor korte overleglijntjes met onze zorgpartners en een breder aanbod van zorg binnen Nuland dan nu het geval is.
Waarom verder reizen als het dichtbij kan, is daarbij onze gedachte.
Welke zorgpartners binnen onze praktijk gaan werken, is nu nog niet duidelijk.
We voeren op dit moment gesprekken met verschillende partijen.
Wanneer we hier meer duidelijkheid over hebben zullen we jullie uiteraard informeren.
Hopelijk kunnen we door deze opzet, nog beter aansluiten bij de zorgbehoefte in de nabije toekomst.

 

Januari 2023:

Beste Patiënten van Huisartsenpraktijk Nuland,

Het jaar 2022 laten we achter ons. Vol goede moed en goede voornemens gaan we 2023 in. Hierin hebben wij besloten om vaker als team iets van ons te laten horen in de Klepel.  Zo dat u meer over ons  extra informatie / weetjes over onze praktijk / gezondheidszorg te weten komt.

Voor diegene die mij nog niet zo goed kennen; Mijn naam is Monica van Zandbeek en ik ben 43 jaar. Ik woon in Loosbroek met mijn man en 2 dochters. Ik ben nu 3 en een half jaar als doktersassistente werkzaam in Nuland op de maandagen en donderdagen in de praktijk (en vaker indien nodig).

Van 1997 tot 2007 ben ik werkzaam geweest in ziekenhuis Bernhoven te Veghel waarvan 5 jaar op afdeling Neurologie. Hier heb ik gewerkt met patiënten met onder andere CVA’s hersen- en rug aandoeningen. Dit was leerzaam om te doen. Daarna ben ik bij Laverhof als thuiszorgmedewerkster gaan werken, waarbij ik veel geleerd heb over wondzorg, ouderenzorg en palliatieve zorg. 

Deze ervaringen maakte mij nog enthousiaster en wekte steeds meer mijn interesse naar het medische vakgebied. Patiëntencontact vind ik erg belangrijk en al snel kwam daar het vak doktersassistente op mijn pad. Al ruim 4 jaar doe ik dit nu met veel passie en plezier.

Dagelijks sta ik u met veel plezier te woord aan de telefoon en doe ik iedere keer opnieuw mijn best om er achter komen wat de hulpvraag van een patiënt is, bied ik een luisterend oor en schakel, indien nodig, zo snel mogelijk hulp voor u in.

Dagelijks ga ik naar mijn werk met als doel dat we er gezamenlijk als praktijk voor kunnen zorgen dat onze patiënten zo gezond en lang mogelijk prettig thuis kunnen blijven wonen.

Mijn specialisaties zijn met name ook door mijn achtergrond in de thuiszorg; wondzorg, vragen over hulpmiddelen en incontinentiemateriaal. Uiteraard sta ik ook voor alle andere vragen voor u klaar.

Tot ziens in onze praktijk!

Groetjes Monica.

Vitamine D:

Wij krijgen als praktijk veel vragen over de vergoeding van vitamine D.

Per 1 januari 2023 is de vergoeding van vitamine D gestopt via de zorgverzekeraar. Dit betekent dat iedereen de kosten van vitamine D nu zelf moet betalen. Dit geldt zowel voor de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse variant, en ook voor de combinatie met calcium. Ook wanneer je een goede indicatie hebt zoals een aangetoond vitamine D tekort of botontkalking vervalt de vergoeding.

De totale kosten van vitamine D verstrekt door de apotheek zijn ongeveer 9 euro per 3 maanden. Het voordeel van levering via de apotheek is dat vitamine D mee kan in de herhaalservice en dat het ook op je medicatie overzicht wordt bijgehouden. Wanneer je zelf vitamine D in de vrije verkoop haalt bij uw drogist of apotheek is dit niet mogelijk.

 

Het advies volgens de huidige richtlijnen blijft dat alle vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70 wordt geadviseerd om extra vitamine D in te nemen (samen met voldoende calcium inname = 4 stuks zuivel per dag).

Als u hier vragen over heeft mag u deze mailen naar hapnuland@ezorg.nl